Workshop Stories from Beirut

Kelly leert u koken

Kelly de kok neemt haar en uw gasten graag mee op een culinaire ontdekkingsreis. Met de workshop Stories from Beirut vlieg je naar Libanon, een prachtig land in het Midden-Oosten, gelegen aan de uiterste oostkust van de Middellandse zee, tussen Syrië en Israël.

De Libanese keuken is een erg gezonde en verfijnde keuken, die ook buitengewoon geschikt is voor vegetariërs. Het is een mooie combinatie van Oost en West: een echte kruising van culturen en kent producten van de zee en van de bergen. Ontbijten, lunchen en dineren in Libanon gaat voornamelijk om het samen zijn en hier nemen de Libanezen dan ook echt de tijd voor, en dat gaan wij ook doen.


We starten de workshop met een arak cocktailen zorgen voor bijpassende tapa’s zoals humus, moutabal en labné.

We gaan ons verdiepen in de geheimen van tahini en za’atar (het recept voor deze traditionele kruidenmengeling kan je op onze blog vinden).

Verder in het menu gaan we over klinkende namen zoals ‘djaj mihshi‘ ( kip gevuld met lam en granaatappel), wat in Libanon een feestdis is, en ktzitzot daim (viskoekjes in tomatensaus).

De tafel is pas goed gevuld met deze bijgerechten: mjadara (salade van linzen, rijst en gekarameliseerde ui), een oud gerecht dat veel Palestijnen door de oorlog geholpen schijnt te hebben,en een salade fattoush.

We sluiten af met een brownie tahini en huisgemaakt gemberbier.

Workshop Stories from Beirut – minimum 8 pers. – Richtprijs €75 pp – offertes op maat beschikbaar – via contact meer informatie en boekingen.

Libanese workshop