Verse pasta

Tagliatelle met tomaten en basilicumsaus

    Preview Workshop La Cucina Italia

    In de workshop La Cucina Italia neemt Kelly jou mee doorheen de verschillende streken van Italië – met elk zijn eigen gerechten.

    Ingrediënten

    • 5 eieren
    • 500 gr. bloem (“00” of doppio zerobloem)
    • 2 ajuinen
    • 2 teentjes look
    • 200 gr. kerstomaten
    • 2 gewone tomaten
    •  een handvol basilicum bladen
    •  goeie olijfolie
    • 100 gr. (zelf) geraspte parmesano

    Bereidingswijze

    • Weeg de bloem af en maak er een kuiltje in
    • Breek de eieren in het kuiltje en gebruik een vork om ze onder de deeg te mengen
    • Meng het geheel verder met de handen
    • Gebruik een pastamaker om tagliatelle te maken
    • Snij de andere ingrediënten
    • Verhit een pan met olijfolie
    • Stoof de ajuin en look
    • Voeg de gewone tomaten toe en eventueel een scheutje rode wijn- samen met de helft van de basilicum
    • Laat even sudderen
    • Voeg de kerstomaten toe
    • Laat nog een 5-tal minuutjes sudderen
    • Kook ondertussen de tagliatelle (opgepast: bij verse pasta is twee minuten voldoende!)
    • Schep de tagliatelle op met de verse saus
    • Werk af met basilicum en parmesano
    • Serveer met een lekere rode Italiaanse wijn!

    Muziek: Paolo Conte – Via Con Me

    Smakelijk!