Zuid-Afrikaans stoofpotje

Zuid-Afrikaans stoofpotje in een Braaimaster

    Preview Workshop Concentration Food

    De Braai is de ideale combinatie van haard en buitenkeuken. Geïnspireerd door de manier van buiten koken en familie en vrienden ontvangen zoals men in Zuid-Afrika al generaties lang doet.

    In onze Zuid-Afrikaanse workshop Kuierkos maken we een klassiek stoofpotje in een traditionele braaimaster.

    Ingrediënten

    • 1 grote ajuin
    • 200 gr. kipfilet
    • 4 wortelen
    • 1 schaaltje bimi (250gr.)
    • een 5-tal babymais
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • kruiden naar smaak
    • zout en peper

    Bereidingswijze

    • Snijdt het vlees in kleine reepjes
    • Snijdt de groenten in grove stukken
    • Verwarm de braaimaster op kolen of gebruik een gewone stoofpot
    • Stoof de ajuin aan en voeg de groenten en kip toe
    • Laat een uur (of zelfs twee) traag garen tot de groenten zacht zijn
    • Serveer met een Zuid-Afrikaanse witte wijn

    Smakelijk!