Platbrood

Groentenplatbrood – een glutenvrije snack

    Preview Workshop Concentration Food

    Platbrood met groente is een heerlijk en voedzaam alternatief  voor gewoon brood. Je kan dit maken met zowat alle soorten groenten, op dezelfde manier als je gewoon brood zou maken. Kelly’s favoriet is met broccoli en wortel. We vervangen ook gewone bloem met amandelmeel – voor een glutenvrije, maar superlekkere snack! 

    In onze workshop Concentration food mag deze healthy snack niet ontbreken.

    Ingrediënten

    • 200 gr. amandelmeel
    • 4 wortelen
    • een stronk broccoli
    • 4 eieren
    • kruiden naar smaak
    • Zeezout en peper

    Bereidingswijze

    • Snij de wortel en broccoli in grove stukken
    • Mix beide (apart) in een blender tot ze een fijne structuur hebben
    • Meng elk in een aparte pot de wortelen en broccoli met 100 gr. amandelmeel
    • Meng in elke pot 2 eieren
    • Voeg de kruiden toe
    • Meng het geheel goed
    • Kneed verder op het werkblad zoals je brood zou maken
    • Voeg af en toe wat extra bloem toe tot je een goede structuur heb. Let wel op, het blijft ‘natter’ dan bij gewoon brood!
    • Leg platte stukken deeg op een bakplaat
    • Bak 30 min in een oven van 200°C
    • Serveer met een spread naar keuze. Kelly eet dit graag met humus.

    Smakelijk!