Hazelnootmerengue

Hazelnootmerengue – een zoete zonde

    Preview Workshop Sweetness and Sugar

    Merengue, een zoet dessert op basis van eiwit en suiker, zou instaan zijn in de 18e eeuw in het stadje Mehringen in Duitsland door een Zwitserse banketbakker. Het zou ook één van de favoriete lekkernijen geweest zijn van Marie-Antoinette aan het hof van Versailles, die zich voor de gelegenheid opkleedde als boerenmeid en zelf aan het kloppen ging. 

    In onze workshop Sweetness and Sugar maken we vier zoete heerlijkheden, waaronder Merengue niet mag missen. Kelly maakt uiteraard haar eigen favoriet, met knapperige hazelnoot en een toefje cacao.

    Ingrediënten

    • 250 gr. kristalsuiker
    • 250 gr. eiwit
    • 250 gr. bloemsuiker
    • een handvol hazelnoten
    • een goeie klopper of keukenmachine
    • een potje koffie erbij

    Bereidingswijze

    • Scheid het eiwit
    • Doe deze in een grote kom
    • Voeg er de kristalsuiker aan toe
    • Klop stevig op tot je de strepen van de klopper duidelijk ziet (of laat de keukenmachine kloppen)
    • Schep het bloemsuiker onder het geheel en mix verder
    • Maal de hazelnoten in een blender – of vijzel ze goed plat
    • Meng de hazelnoten onder het geheel (niet mixen, maar mengen met een spatel)
    • Doe het geheel in een spuitzak
    • Maak toefjes merengue naar eigen creativiteit
    • Zet 2 uur in een voorverwarmde oven van 100°C
    • Maak die pot koffie

    Nodig een oude vriendin of uw moeder uit op koffie.

    Laat het vooral smaken!