How to dim sum – Kelly’s favoriet

    Workshop How to Dimsum

    Dim sum, of letterlijk vertaald hapjes die je hart stelen, zijn gefrituurde en gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gebruikt.

    In onze workshop How to Dim Sum maken we maken 3 vullingen met drie dipsausjes. 

    Kelly geeft u graag haar favoriet mee – een gepimpte versie met tofu en een fris slaatje.

    Ingrediënten

    Voor de Dim Sum
    • 2 eetl. arachideolie
    • 1 teentje knoflook
    • 1 theel. fijngehakte gemberwortel
    • 1 fijngehakt lenteuitje
    • 1 fijngehakte chilipeper (zonder zaadjes)
    • 1 fijngesnipperde ui
    • ca. 350 gr. fijngesnipperde kool
    • 2 theelepel lichte sojasaus
    • 1/2 theelepel sesamolie
    • 1 theelepel rijstwijn
    • 1 theelepel maizena, opgelost in 1 theel. koud water
    • Wontonvellen
    • Een stoommandje
    Voor het slaatje
    • Baby maiskolfjes
    • ca. 350 gr. fijngesnipperde kool
    • ongeveer 75 gr. voorgekookte erwtjes
    • een dressing van 1 theel. soyasaus, rijstwijn en mizkan
    • Een handvol verse koriander voor de afwerking

    Voorbereiding

    • Snij alle ingrediënten zoals hierboven beschreven.
    • Zet de wok op een matige hittebron. Als het begint te roken doe je  er wat olie in en dan de knoflook, gember, chilipeper en het lente-uitje.
    • Roerbak dit ongeveer 15 seconden
    • Voeg de sojasaus, sesamolie, wijn of sherry en het opgeloste maizenamengsel toe.
    • Blijf roeren tot de saus dikker wordt, ongeveer 30 seconden.
    • Haal de wok van de hittebron en even opzij om af te koelen.
    • Leg de wontonvellen klaar.

    Bereidingswijze

    • Maak de vellen aan de zijkanten nat met water op je vingers.
    • Leg een eetlepel vulling in het midden van het deeg.
    • Plooi de vellen dicht.
    • Klop de dim sum met de bodem voorzichtig op het werkvlak, zodat het onderaan wat plat wordt.
    • Plaats de dimsums in een stoommandje en stoom ze in ca. 15 minuten gaar.

    Maak ondertussen het slaatje door alle ingrediënten samen te voegen en goed te mengen, met de dressing eronder, en af te werken met een handje verse koriander.

    好吃 of beter gezegd smakelijk!