Za’adar – een Libanese smaakexplosie

  Workshop Stories from Beirut

  Kelly de kok neemt haar en uw gasten graag mee op een culinaire ontdekkingsreis. Met onze Libanese workshop – Stories from Beirut – vlieg je naar Libanon, een prachtig land in het Midden-Oosten, gelegen aan de uiterste oostkust van de Middellandse zee, tussen Syrië en Israël.

   

  De Libanese keuken is een erg gezonde en verfijnde keuken, die ook buitengewoon geschikt is voor vegetariërs. Het is een mooie combinatie van Oost en West: een echte kruising van culturen en kent producten van zowel de zee als de bergen. Ontbijten, lunchen en dineren in Libanon gaat voornamelijk om het samen zijn en hier nemen de Libanezen dan ook echt de tijd voor.

  Deze symbiose van lekker eten en gezellig samenzijn is de rode draad doorheen onze nieuwe Libanese workshop – Stories from Beirut.

   

  In een poging uw zintuigen al enigszins te prikkelen, geven we u maar al te graag al het recept voor za’adar mee. Een Libanese kruidenmengeling met – beloofd – een explosie aan smaken.

   

  De ingrediënten zijn simpel en makkelijk verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

  Za’adar

  ⌵ 50 g sesamzaad ⌵ 2 el gedroogde tijm ⌵ 2 el gedroogde oregano ⌵ 1 el komijnzaad ⌵ mespunt paprikapoeder ⌵ 1 el (zee)zout

  Bereiden

  Rooster het sesamzaad in een kleine pan tot deze goudbruin kleurt en begint te ‘poffen’. Laat even afkoelen en maal in keukenmachine of vijzel. Voeg overige kruiden toe en meng goed.

  Gebruik meteen in je gerechten, of maak wat meer en bewaar in een pot met deksel.

  Heerlijk bij zowel vlees als vis, maar ook als extra touch bij hummus of crispy element bij flatbread.